Veckans Lag #8 – expertens val * ”Gjorde en kanonhelg – wow!” * Kommentarer om alla spelare * ”Scenerna när han firade mot den tillresta klacken sa allt”

Ny vecka, nytt Veckans Lag.

Vilka spelare stack ut lite extra under förra veckans alla matcher?

Experten Mikael Mjörnberg har nu gjort sitt val.

Här är Veckans Lag #8.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vårserierna gick i mål på söndagen och Allettan spelar sista omgången på onsdag kväll.

Och förra veckan var, som vanligt, tät på matcher i Hockeyettan.

Experten Mikael Mjörnberg väljer den här gången att lyfta fram följande sex spelare från dom omgångarna som spelades förra veckan. 

Här är säsongens tjugonde Veckans Lag (vecka 8) med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* William Larsson, Hudiksvall

På papperet ser det ut som en helg där offensiven gick i bräschen och där kollektivet Hudiksvall åkte norrut och plockade två viktiga storsegrar (mot Kiruna IF och Boden) i jakten på toppositionerna i Allettan norra. Men det som står ut är naturligtvis målvaktsvalet. Med Isak Johansson frånvarande och Oskar Spinnars Nordin kvar på bänken kastades J20-målvakten William Larsson som fram till helgen hade en samlad Hockeyettan-erfarenhet av EN spelad match och som varit utlånad till Bollnäs i division 3 under säsongen in i hetluften. Det klarade han hur galant som helst. 19-åringen gjorde en kanonhelg för storsatsningen. Wow! 

LÄS MER: Målvakten hyllas av poängkungen: ”Han är iskall”

Larsson fick chansen i Hudiks kasse. FOTO: FLYWOOD STUDIO

BACKAR:

* Jesper Solomon Frisell, Karlskrona

Efter en Alletta som varit kämpig för Karlskrona har det släppt ordentligt den senaste tiden och i takt med att laget flyttat fram positionerna har även backen gjort detsamma. Han har en spelstil som gör att han bitvis framstår mer som forward än försvarare och den gångna veckan fick han utdelning offensivt när han dök upp på rätt ställe och hängde två puckar i nät hemma mot Mariestad för att sedan även öppna målkontot borta mot Visby/Roma. Solomon Frisell är ett offensivt vapen som rätt använt kan fortsätta hjälpa Karlskrona att fira triumfer.

Solomon Frisell. FOTO: LEIF HELLERIN

* Dennis Fröland, Troja-Ljungby

Det vore väl synd att påstå att det slog gnistor om Troja-Ljungbys serieavslutning. Laget tog segrarna och plockade poängen som behövdes för att säkra seriesegern och avancera raka vägen till kvartsfinalspelet, men så mycket mer än så var det inte. Däremot var Dennis Fröland för ännu en vecka i ordningen inblandad i mycket av det som laget gjorde bra. Den rutinerade backen gör sin omgivning bättre och landade totalt på 1+3 i poängkolumnen och flertalet plus i statistiken. 

Fröland. FOTO: LEIF HELLERIN

FORWARDS:

* Adam Karlsson, Surahammar

Det räckte inte hela vägen till att undvika ett negativt kval, men hade bara några fler i Surahammar tagit rygg på stekhete Karlsson hade det kanske gått vägen. Den vindsnabbe östgöten som haft sitt riktigt stora Hockeyettan-genombrott den här säsongen sköt lagets samtliga fyra mål i lördagens seger över Vännäs och var sedan inblandad i det mesta laget skapade offensivt mot Örnsköldsvik och hittade in i målprotokollet även där. Han gjorde vad han kunde. Nu blir han en nyckelpjäs för att spela klubben kvar i ettan via kvalspel.

Karlsson. FOTO: ERIK KRUSE

* William Strand, Mjölby

Trotjänaren har varit en offensiv ledare för Mjölby hela säsongen och ingen är väl direkt förvånad över att det var han som klev fram som vägvisare även seriespelets sista vecka när laget säkrade nytt Hockeyettan-kontrakt. Först höll han sig framme och sköt powerplay-målet som räddade en Mjölby-poäng hemma mot Troja-Ljungby för att sedan sätta pricken över i med fem (!) mål i den direkt avgörande matchen borta mot Segeltorp. Två av dem kom förvisso i tom kasse, men även de puckarna satte han i nät med den dundrande pondus som han visade upp hela matchen. Det kan knappast beskrivas som annat än välregisserat att en hemvävd lirare fick visa vägen till nytt kontrakt. Scenerna när han firade mot den tillresta klacken sa väl allt.

LÄS MER: Hjälten om målshowen: ”Det finns inga ord”

Strand. FOTO: ELIN LUNDGREN

* Erik Andersson, Örnsköldsvik

21-åringen som lämnade Borås för Örnsköldsvik under säsongen blev tungan på vågen när hans lag på ett imponerande sätt säkrade Hockeyettan-kontraktet i seriens sista omgångar. Borta mot Enköping (seger 4-3) sköt han vad som skulle visa sig bli det matchavgörande målet och i den direkt avgörande matchen mot Surahammar var Andersson rent briljant när han hittade den enda lediga maskan intill Sura-keepern Jonas Eneroths huvud fram till 1-0 och sedan påpassligt slog in en retur till matchavgörande 3-1. Forwarden klev fram när det behövdes som mest och är väl värd att få gå på sitt sommarlov.

OMNÄMNANDE:

* Fyramålsskytten Elliot Ekefjärd, Kristianstad

Det är tuff konkurrens en vecka när streckstrider avgörs och viktiga hjältar kliver fram för sina lag. Då kan det vara svårt att få plats i Veckans lag till och med som fyramålsskytt. Men Elliot Ekefjärd som under säsongens gång anslutit till Kristianstad och bidragit med en välbehövligt tyngd, inte minst efter att Jacob Grönhagen lämnat, förtjänar förstås att nämnas. 22-åringen skickade in fyra mål när HC Dalens besegrades med 6-2. Vid två tillfällen dessutom med bara några sekunder mellan strutarna. Det var riktigt imponerande.

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #7 – de kom med i säsongens nittonde lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Superguide – slutspelet i Hockeyettan våren 2024 * Så här går det till * Då avgöras slutspelsvalen * Alla matchdatumen