Veckans lag #9 – expertens val * ”Fått se en ny stjärna födas” * Kommentarer om alla spelare * ”Då växer hornen” * ”Frontspringaren i racet”

Grundserierna i mål och play in över.

Vilka spelare stack ut lite extra under förra veckans matcher i Hockeyettan?

Experten Mikael Mjörnberg har funderat klart. 

Här är Veckans Lag #9.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Inte så många matcher förra veckan – det var ju ”bara” sista omgången i Allettan och play in-möten – men vi trummar såklart vidare med Veckans Lag här ändå.

Experten Mikael Mjörnberg – som här tippar de åtta kvartsfinalerna – väljer den här gången att lyfta fram följande sex spelare från dom matcherna som spelades förra veckan. 

Här är Veckans Lag (vecka 9) med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Filip Lindblad, Visby/Roma

Säsongen har inte gått spikrakt. Lindblad har missat lite matcher på grund av skada och haft svårt att riktigt pricka den där storformen som gjort att han omtalas som en målvakt i Hockeyettans toppskikt. Men 25-åringen har byggt sig ett rykte om att vara som bäst när matcherna betyder som mest och när Allettan skulle avslutas och Visbys slutspelsplats hängde på en skör tråd klev han fram och höll säsongens andra nolla. 3-0 borta mot KRIF tog ögänget till kvartsfinal med andan i halsen och väl i slutspel vet vi ju vad som brukar hända med keepern. Då växer hornen.

Lindblad. FOTO: LEIF HELLERIN

BACKAR:

* Christian Lindberg, Kristianstad

Den 23-årige backen har beskrivits som den sista pusselbiten som gör Kristianstad till en seriös utmanare om att ta klivet upp, kanske rent av frontspringaren i racet, sedan han anslöt vid transferdeadline. Lindberg har gjort det bra i ligan förr och när Kristianstad demolerade Mariestad med förödmjukande 8-0 i Allettans sista omgång var han med och spelade fram till häften av målen. I det offensiva kommer han bli en väldigt viktig kraft när skåningarna kliver in i slutspelet. 

Lindberg. FOTO: LARS SVENSSON

* Oscar Eriksson, Piteå

Hur stänger man en Alletta på ett bättre sätt än att avgöra en sudden death på bortaplan mot stora rivalen och skicka sitt lag raka vägen till en semifinal? Oscar Eriksson myser förmodligen bara vid blotta tanken på hur tjusigt han avslutade seriespelet med sitt Piteå. Den allsvenskt meriterade backen ska vara en av dem som tar störst ansvar i laget och gjorde så också när Boden lades på rygg för fjärde gången i rad. Totalt noterades han för 1+2 i matchen som säkrade Piteås andraplats i Allettan norra.

LÄS MER: Piteås lyrisk: ”Man blir nästan tårögd”

<
p>Eriksson. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

FORWARDS:

* Henrik Eriksson, Borås

Gammal är äldst. Eriksson har väl inte haft sin mest lysande säsong, men när Borås efter många om och men lyckades avfärda succégänget Alvesta i play-in var det veteranen som lyfte sitt spel till en ytterligare nivå. 36-åringen gjorde hattrick i den första matchen, två mål i den andra och såg sedan till att få fram pucken till Albin Storm som punkterade den tredje och avgörande i tom kasse. Insatser som räddade Borås säsong skulle man kunna säga. 

Eriksson. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

* Conner Jean, Kalix

Som import i ligan förväntas man leverera och gå i bräschen för laget. Det är så att säga därför man är här. Därför var det förstås ljuv musik för alla med sympatier för Kalix när amerikanen satte på sig sitt fighting face och drog sitt strå till stacken för att göra sitt gäng till ett kvartsfinallag. Totalt noterades han för tre mål och två assist i play-in-spelet och Jean var en av de drivande i sitt lag när Falu IF skickades på semester. 27-åringen höll inte bara i seriespelet, han klev fram när det hårdnade i ett slutspel också.

Jean. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

* Charlie Forslund, Falu IF

17-åringen som inledde säsongen i J18-laget är en succéhistoria den här säsongen och förnekade sig förstås inte när slutspelet rullade igång heller. Forslund var en av banans giganter och blev tvåmålsskytt när Falun plockade den första play-in-matchen mot Kalix på hemmaplan och hittade nätet även i bortareturen. Han lyckades inte bära sitt lag hela vägen till avancemang, men vi har fått se en ny Hockeyettan-stjärna födas och han stod pall även när det blåste slutspelsvind. 

LÄS MER: Kaptenens hyllning: ”Han vågar sticka in näsan där det kan hetta till”

Forslund. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

OMNÄMNANDE:

* Nykomlingarna – Alvesta och Falu IF

Det blev semester efter play-in, men jösses som Alvesta och Falu IF föll med flaggan i topp. På förhand var de två ganska uträknade nykomlingar som växte med säsongens gång och i slutändan inte bara tog sig till slutspel utan väl i play-in pressade etablerade Hockeyettan-klubbar som Borås och Kalix till tredje och avgörande matcher på ett väldigt fint sätt. Det har varit kul att se dem ta för sig och visa att de verkligen hör hemma i Hockeyettan. Värt att notera är att samtliga fyra nykomlingar den här säsongen lyckades undvika negativt kval. Även Clemensnäs och Mjölby ska ha honnör för sina säsonger.

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #7 – de kom med i säsongens nittonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #8 – de kom med i säsongens tjugonde lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Valet klart – de lagen möts i kvartsfinalerna * Förutsättningar och alla matchdatum för hela slutspelet våren 2024 * Se sändningen i repris här!