Veckans lag #10 – expertens val * ”En slutspelsspelare som går i bräschen” * Kommentarer om alla spelare * ”Kloka beslut över hela banan”

Slutspelet är igång.

Vilka spelare stack ut lite extra från förra veckans fyra kvartsfinalrundor?

Experten Mikael Mjörnberg har gjort sitt val. 

Här är Veckans Lag #10.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Kvartsfinalspelet i Hockeyettan är glödhett och hela fyra matchserier kommer att få se en direkt femte och avgörande match nu på onsdag.

Förra veckan spelades alltså fyra omgångar och experten Mikael Mjörnberg – som här tippade de åtta kvartarna – har valt ut följande sex spelare till ett nytt Veckans Lag.

Här är Veckans Lag (vecka 10) med kommentarer om alla utvalda spelare.

 

MÅLVAKT:

* Jonatan Frykholm, Lindlöven

Succén bara fortsätter, för Lindlöven och för Frykholm. 26-åringen gör sin i särklass bästa Hockeyettan-säsong i karriären och har klivit fram som en matchvinnare av rang den här säsongen. Den formen har han plockat med sig in i slutspelet. Att Lindlöven kan känna en sådan enorm trygghet i egen zon beror mycket på att utespelarna vet att keepern kommer ta puckarna och när Vallentuna skickades på semester med solklara 3-0 i matcher släppte Frykholm inte mer än ett mål per match. Med honom med stolparna kan Lindlöven fortsätta skrälla. 

Frykholm. FOTO: ERIK KRUSE

BACKAR:

* Oliver Casselsten, Halmstad

Det finns naturligtvis inget bättre tillfälle att skjuta sitt första seniormål än i inledningen av en slutspelsserie. Den 19-årige backen som Halmstad lånat från Rögles J20 har varit bra för Hammers hela säsongen, men valde tillfället att kliva fram med omsorg när han lite knappt halvvägs in i den första matchen slutligen lyckades få hål på Strömsbro-keepern Victor Eriksson med ett rappt avslut. Det blir en puck att spara och hela matchserien är fylld av nyttiga lärdomar. Nu saknas väl bara att han avgör i femte och avgörande också. 

Casselsten i KIK-tröja på försäsongen. FOTO: LEIF HELLERIN

* Filip Halvordsson, Lindlöven

Det går inte att blunda för hur viktig den rutinerade backpjäsen är för Lindlöven. Kaptenen är en robust kraft i egen zon som sätter defensiven i första rummet, men som dessutom har haft inflytande offensivt i matchserien mot Vallentuna med flera noterade assistpoäng. En slutspelsspelare som går i bräschen och tar det ansvar han förväntas göra i det förhållandevis unga laget. 

Halvordsson. FOTO: FLYWOOD STUDIO

F
ORWARDS:

* Markus Ruuskanen, Tranås

När Tranås hade hamnat i ett utsatt läge mot erkänt svårspelade Hanviken var det säsongens stora målkung som öppnade målkontot i den andra kvartsfinalmatchen och efter den kanonen har det bara rullat på. Över de fyra slutspelsmatcherna som Tranås spelat har Ruuskanen dundrat in fyra kassar och gjort totalt fem poäng. Han har varit en offensiv katalysator som fått andra med sig och som kan förväntas vara en av nycklarna om Tranås ska ordna avancemang när det vankas femte och avgörande match.

Ruuskanen. FOTO: CALLE LYCK

* Johan Lindholm, Sundsvall

27-åringen har varit isens genomgående bästa spelare i matchserien mot Borås. Inte bara för att han skjutit tre mål och fortsatt vara en viktig del av den kedja som ska leda Sundsvall offensivt, utan minst lika mycket för sina kloka beslut över hela banan. Han värvades till Sundsvall inför säsongen för att bidra med rutin och visa det unga gardet framåt och det är precis vad han har gjort. MVP när Sundsvall gjorde 3-1 i matcher och avancerade vidare till semifinal.

Lindholm. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

* Mikael Hansson, Strömsbro

Strömsbro har gjort ett statement inför hela Hockeyettan-Sverige och inte minst skakat om Halmstad Hammers ordentligt som tagit sin matchserie till en femte och direkt avgörande match och att man tagit två segrar kan till viss del tillskrivas 26-årige Hansson. Det är nämligen han som skjutit de matchavgörande målen i båda matcherna. Sent dessutom. Vid 1-0-segern i Halmstad höll sig forwarden framme med knappt fyra minuter kvar att spela och hemma på Testebovallen avgjorde han till 4-3 med 2,12 kvar på klockan. Här snackar vi matchvinnare.

Hansson. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

OMNÄMNANDE

* Troja-Ljungbys styrkebesked

Det forna storlaget har räknats ut, snudd på hånats för sin misslyckade säsong och omvägen till slutspel via vårserien. Men när allvaret började då var det den rutinerade klubben som visade var skåpet ska stå. Det blev 3-0 i matcher mot ett HC Dalen som inte hade mycket att sätta emot när motorn mullrade igång och sättet det skedde på imponerar. Troja har visat lyster och beslutsamhet och backats upp genom hela matchserien av röststarka fans som skapat stämning. Det har varit ett styrkebesked både på is och på läktare. Vilka vågar välja den slumrande storheten nu?

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #7 – de kom med i säsongens nittonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #8 – de kom med i säsongens tjugonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #9 – de kom med i säsongens tjugoförsta lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Ylivainio drömmer om ett möte med sin gamla klubb i semifinalen * ”Låt dem komma – vi har torskat fyra och är underdog” * Svaret från Piteås forward