Mikael Mjörnberg har tagit ut följande spelare i Veckan Lag i Hockeyettan.

Veckans Lag #12 – expertens val * ”Alldeles briljant i sitt offensiva spel” * Kommentarer om alla * ”Bådar gott inför kvalserien” * ”En som har hela paketet”

Semifinalspelet är över. 

Vilka spelare stack ut lite extra förra veckan?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val.

Här är Veckans Lag #12 i Hockeyettan. 

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Tre omgångar i de heta semifinalserierna avgjordes förra veckan med fajter onsdag, torsdag och söndag.

Experten Mikael Mjörnberg har såklart tagit ut Veckans Lag även den här måndagen.

Här är Veckans Lag (vecka 12) med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Isak Johansson, Hudiksvall

23-åringen strålade som en sol efter att Hudiksvall besegrat Tranås med 4–0 i den femte semifinalen och avancerat vidare till kvalserien. Det var en viktig seger förstås, men samtidigt säkerligen också en personlig triumf att bevisa belackarna fel. De har ju funnits frågetecken kring keeperns form och förmåga under säsongen, men när det gällde som mest klev han fram och var som bäst. Nollan mot Tranås i den viktiga matchen var resultatet av oerhört stabilt och tryggt målvaktsspel. Vilket så klart bådar gott inför kvalserien. 

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Hudiksvall 

Johansson. FOTO: FLYWOOD STUDIO

BACKAR:

* Martin Fransson, Karlskrona

Det kanske är tjatigt att gång efter annan rikta strålkastarljuset mot Fransson, men frågan är om han inte är säsongens bästa back i Hockeyettan. Karlskrona-försvararen har tagit enorma steg i sin utveckling, är kylig med pucken och bidrar lika mycket offensivt som han är viktig defensivt. Att KHK ännu en säsong tvingades plocka fram golfklubborna innan kvalserien faller inte på den stora försvararen. Och apropå tjata, det lär nog vara slut med det nu. I en rimlig värld fortsätter Fransson uppåt i seriesystemet till nästa säsong.

Fransson. FOTO: LEIF HELLERIN

* Oscar Eriksson, Piteå

Backen med de allsvenska meriterna ska vara en av dem som leder det unga och ganska orutinerade Piteå och de är knappast någon slump att han dyker upp och skickar in de viktiga puckarna när matcher och serier ska avgöras. När rivalerna Boden skickades ut ur slutspelet och Piteå säkrade en plats i kvalserien för andra säsongen i rad svarade Eriksson dessutom för en muskulös och mycket bra insats i egen zon. En back det går att luta sig emot och lita på.

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Piteå

Eriksson. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

FORWARDS:

* Markus Ruuskanen, Tranås

Ruuskanen har klivit fram som en sanslöst vass målskytt den här säsongen och det var knappast någon slump att han i allra högsta grad var inblandad i att ordna fram en f

emte avgörande semifinal för Tranås borta mot Hudiksvall. Snajpern hittade nätet tre gånger i veckans två hemmamatcher och knöt på så vis ihop en säsong som knappast kan beskrivas på något annat sätt än som en stor succé.

Ruuskanen. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Christoffer Jansson, Hudiksvall

Den spelskicklige stockholmaren har av ligans spelare pekats ut som den bäste i hela Hockeyettan och när Hudiksvall säkrade kvalserieplatsen visade han varför. Jansson sköt matchens två första mål när Tranås skickades på semester och det var mål som bara osade av kvalitet. Han tog det ansvar han förväntades ta och addera gediget spel över hela isen och ett ständigt pådrivande av lagkamraterna till de fina poängproduktionen och ni har en spelare som kan beskrivas som en som har hela paketet.

LÄS MER: Nummer 1 om vem han tycker är bäst i ligan

Jansson. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Theo Keilin, Piteå

Kedjekamraten Linus Hedman är den som skjuter målen och visar vägen för laget, men ynglingen Kielin som är i Piteå på lån från Skellefteå AIK är spindeln i nätet och den som ligger bakom det mesta av det bästa för Piteå. Han har gett offensiven en extra dimension sedan han plockades in i laget permanent och när rivalerna från Boden skickades på semester i den femte och avgörande semifinalen var han alldeles briljant i sitt offensiva spel.

Keilin. FOTO: FLYWOOD STUDIO

OMNÄMNANDE:

* Tranås

Säsongen tog slut tidigt på söndagskvällen när Hudiksvall blev för svåra och vann den femte och helt avgörande semifinalen med 4–0, men med lite perspektiv kan Tranås inte vara annat än nöjda med sin insats. Laget gjorde fem bra matcher och pressade den haussade favoriten mot repen. Det var pricken över i på en säsong där laget en gång för alla hittat tillbaka till den nivå man vill vara på. Inför säsongen handlade snacket om att målskyttar saknades i laget. När allt sammanfattas var Tranås ett av de gäng som dundrade in flest mål i hela ligan. Man har spelat en lika uppoffrande som ögonfägnande ishockey och efter några torftiga år visat att man är att räkna med igen. Hatten av för Tranås.

LÄS MER: Tränaren: ””Vi ser med stolthet tillbaka på vad vi har gjort den här säsongen”

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #7 – de kom med i säsongens nittonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #8 – de kom med i säsongens tjugonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #9 – de kom med i säsongens tjugoförsta lag

LÄS MER: Veckans Lag #10 – de kom med i säsongens tjugoandra lag

LÄS MER: Veckans Lag #11 – de kom med i säsongens tjugotredje lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Spelarna: Han är bäst * Över 400 Hockeyettan-spelare i stor enkät * De går upp * Bäste tränaren * Favoritdomaren * Nr 1: ”Jäkligt kul och stort”