Veckans Lag #13 – expertens val * ”Typexempel på starkt psyke” * Kommentarer om alla spelare * ”Att lita på även i de tuffa matcherna”

Kvalserien är igång!

Vilka spelare stack ut lite extra under påskens omgångar? 

Experten Mikael Mjörnbergs har funderat klart. 

Här är Veckans Lag #13 i Hockeyettan. 

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Ja, jo, vi vet att måndagens omgång ligger i vecka 14 – men vi tyckte det var smidigast att baka ihop påskhelgens två omgångar till ett nytt, färskt Veckans Lag här.

Så här har ni – en dag senare än vad ni är vana med – det.

Här är Veckans Lag (vecka 13) med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Robin Christoffersson, Vimmerby

27-åringen lämnade premiären borta mot Piteå med en procent marginellt över 75% och laget fick se sig besegrad med 7–1. Lägg några taffliga ingripanden på den listan och det kan knappast beskrivas som något annat än en mardröm. Oerhört starkt då av Christoffersson att verkligen studsa tillbaka borta mot ett riktigt bra Hudiksvall. Det var inte så att hemmalaget var utan chanser när Vimmerby vann med 4–1, men keepern var snudd på omutlig och gjorde flertalet klassparader i utsatta lägen. Så tacklar man en dålig match. Ett typexempel på starkt psyke. 

Robin Christoffersson gjorde en stormatch i Vimmerbys kasse. FOTO: FLYWOOD STUDIO

BACKAR:

* Jonatan Lundgren, Halmstad 

Backen har varit bra hela säsongen, men klev fram som highlights-spelare i premiärens förlängning när han luggade sin gubbe och på sant forwardsmanér dribblade in den matchavgörande pucken för sitt Hammers. Det var oerhört elegant gjort av Lundgren och till råga på allt hans andra balja i matchen mot Kristianstad. Ett åstadkommande som gör honom gjuten i det här laget.

Lundgren. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

* Christian Lindberg, Kristianstad

Den store 23-åringen värvades hem från den polska ligan vid transferdeadline för att vara något av tungan på vågen i Kristianstads satsning mot Hockeyallsvenskan och han har inlett kvalserien riktigt fint. Backen har en offensiv uppsida och har varit inblandat i mycket bra framåt under de två inledande omgångarna vilket också har kommit att avspegla sig i poängprotokollet.

Lindberg. FOTO: LARS SVENSSON

FORWARDS:

* Carl Holmner Härgestam, Piteå

Den unge forwarden har haft något av en genombrottssäsong i Hockeyettan och den starka poängproduktionen har även följt med honom in i kvalserien. När Vimmerby besegrades med 7-1 i premiären svarade Holmner Härgestam för 2+2 och även om insatsen inte var fullt lika stark mot Kristianstad hittade han in i poängprotokollet även där. Han har visat att Piteå-ledningen kan lita på honom även i de tuffa matcherna.

Härgestam. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

* Henrik Rommel, Brödernas/Väsby

Den rutinerade forwarden har inte stått att känna igen under säsongen och varit föremål för viss kritik. Poängproduktionen har inte funnits där och han har inte klivit fram på det sätt som många förväntade sig. Men Rommel varvade upp under slutspelet och har inlett kvalserien på bästa sätt. Han blev lagets förste målskytt hemma mot Hudiksvall i premiären och var sedan den som såg till att skjuta poängen vill Väsby med ett väldigt rappt 1–0-mål borta mot Halmstad. Kanske är det så att ju viktigare matcherna blir, ju mer växer anfallaren.

Rommel. FOTO: ERIK KRUSE

* Karl Umegård, Hudiksvall

Det unga Modo-lånet höll sig framme i premiären borta mot Brödernas/Väsby och svarade där för två viktiga mål. Han visade prov på så väl snajperinstinkter när han sköt i krysset som förmågan att vara på rätt plats vid rätt tillfälle när han forcerade in en puck i en stökig situation. Så klart glädjande för alla Hudiksvallfans. I förlustmatchen mot Vimmerby blev det inga poäng, men Umegård var en av spelarna som försökte driva sitt lag med ett härligt fysiskt spel och en vilja att söka upp de heta situationerna. Det bådar gott inför seriens fortsättning. 

Umegård. FOTO: FLYWOOD STUDIO

OMNÄMNANDE:

* Den jämna kvalserieöppningen

Med risk för att trampa de inbitna supportrarna på tårna – men vilken härlig inledning vi har fått på kvalserien. Att samtliga lag lyckats bärga en seger vardera i de två första omgångarna och på så sätt skapat en tabell som är oerhört jämn krattar för att serien kommer att leva länge. Det kunde inte ha blivit en bättre start. Man ska väl vara försiktig med att göra för långtgående analyser, men det känns ändå som ett ganska tydligt tecken på att det är jämna lag i serien och att ingen kan gå säker för något motstånd. Precis så som vi vill ha det i den viktigaste kvalserien som sporten ishockey har kvar i det här landet.

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #7 – de kom med i säsongens nittonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #8 – de kom med i säsongens tjugonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #9 – de kom med i säsongens tjugoförsta lag

LÄS MER: Veckans Lag #10 – de kom med i säsongens tjugoandra lag

LÄS MER: Veckans Lag #11 – de kom med i säsongens tjugotredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #12 – de kom med i säsongens tjugofjärde lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Spelarna: ”De går upp” * Stor enkät inför kvalserien * ”Dags att bli större än Astrid Lindgren i Vimmerby” * Vem blir MVP? * ”En trollgubbe”