Expertens val vecka 15 * ”En laglojal pjäs som alltid gör sitt jobb” * Kommentarer om alla spelare * ”Highlights-material som kommer vevas om och om igen”

Måndag betyder Veckans Lag här i Hockeyettan.

Vilka spelare kom med från förra veckans tre omgångar i kvalserien?

Här är Veckans Lag nummer 15!

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Det är ju bara sex lag kvar i matchspel nu, men vi öser såklart ändå vidare med Veckans Lag i ligan.

Vilka lirare stack ut lite extra i kvalserien förra veckan? 

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 15 – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Victor Olsson, Väsby

Där alla andra klubbar i kvalet har hållit sig strikt till en superuttalad etta har Väsby visat viljan att förändra när det inte riktigt gått som man man tänkt. Visst, Linus Ryttar är den som ska vara nummer ett, men Victor Olsson har fått chansen att hoppa in några gånger och gjort det väldigt bra. 22-åringen hade väl ingen av sina svettigare aftnar när han avlöste Ryttar och för det mesta stod sysslolös och tittade på när lagkamraterna svarade för en mäktig vändning i Piteå, men han tog ändå det som kom i hans väg och fick förnyat förtroende hemma mot Troja-Ljungby. Där klev Olsson upp som en riktig matchvinnare med flertalet vassa räddningar och agerade tryggt och stabilt. Det måste väl innebära förnyat förtroende när allt ska avgöras?

Victor Olsson, Väsby. FOTO: ERIK KRUSE

BACKAR:

* Elias Ewertzh, Väsby

Det är klart att det går att peka på de två målen backen sköt borta mot Piteå och mena att det är därför han föräras en sådan här utmärkelse och självklart spelar de in. Ewertzh hittade rätt två gånger om och var den som satte den matchavgörande pucken när Väsby imponerande vände 1-3 till 6-3. Men backen är mer än en ovan målskytt som plötsligt blixtrade till när det som mest behövdes. 20-åringen har växt under säsongens gång och i kvalserien är han så där underbart grinig som engagerande spelare ska vara i ett slutspel. Tuffare än man kan tro och den här våren visar han att han är en framtidsgubbe att verkligen hålla ögonen på.

* Viktor Bolin, Nybro 

30-åringen som varit i klubben så länge att han kan betraktas som en inventarie i Liljas Arena gjorde ett ynka mål på hela seriespelet, men har den gångna veckan klivit fram när det gällt som mest. Vi snackar en laglojal pjäs som alltid gör sitt jobb och drar sitt strå till stacken, oavsett vad det må vara. Den här veckan som vägvisande målskytt. Bolin hängde 1-1-pucken som tog Nybro in i matchen igen efter en tidig kalldusch hemma mot Hudiksvall (i matchen som tillslut slutade 4-5 efter förlängning) och var sedan den som med ett distinkt avslut satte matchavgörande 3-2 sent i matchen borta mot stora rivalen Kalmar. Backen var med och krattade manegen för sitt älskade Nybro i jakten på en allsvensk plats.

LÄS MER: Derbyhjälten: Vinner vi alla tre har vi goda chanser att gå upp

Viktor Bolin, Nybro. FOTO: LEIF HELLERIN

FORWARDS:

* Alexander Bjurström, Hudiksvall

För andra veckan i rad letar sig Bjurström in i Veckans lag och egentligen är det hur rimligt som helst. Vissa spelare lyfter sig när det börjar gälla som mest och den 25-årige stockholmaren är just en sådan pjäs. Han inledde veckan lite lugnt genom att vara med i förspelet till lagets blytunga kvittering sent borta mot Troja för att sedan kliva in mitt i händelsernas centrum genom att öppna målskyttet borta mot Nybro och sedan avgöra hela tillställningen i friläge i förlängningsspelet. Av bara farten skickade anfallaren in två ytterligare mål när Piteå besegrades med 4-1 under lördagen. Bjurström gör verkligen allt vad han kan för att peka ut vägen mot Hockeyallsvenskan för sitt Hudiksvall. 

LÄS MER: Målskytten drömmer om matcher mot Brynäs: ”Vore sjukt häftigt”

* Hampus Karlsson, Kalmar

Kalmar inledde veckan halvdant i Väsby, men Karlsson visade känslor och sprutade in ny energi i sitt lag genom att stå upp för laget och ta en personlig uppgörelse med Oliver Lexenberg i slutsekunderna. Borta mot Ljungby var 22-åringen sedan rent magisk med ett mål och två assist varav den sista till Victor Laz matchavgörande 4-3-mål är helt briljant. Highlights-material som kommer vevas om och om igen då den välväxte centern släpper pucken bakom ryggen i en position bakom mål och serverar öppet mål. Det är kanske inte så konstigt att ryktena säger att det väntar spel högre upp i hierarkin nästa säsong.

* Hannes Johansson, Nybro 

Om Bjurström i Hudiksvall är en spelare som växer med uppgiften måste rutinerade Johansson i Nybro sorteras in på samma konto. Han bidrar till laget med det som krävs och kan lika gärna vara en jobbig jävel som smäller på och går in i skiten, men påfallande ofta har han klivit fram som målskytt i avgörande situationer. Den gångna veckan har det blivit tre kassar varav de två som kom borta mot Kalmar förstås var det i särklass viktigaste. Johansson hängde 1-1-pucken i ett läge av matchen där rivalen hade taktpinnen och tryckte på för att utöka sin ledning och klev sedan fram med ett mullrande skott i powerplay fram till 2-1. Det var ingen slump att Johansson stod mitt i händelsernas centrum när det som mest behövdes.

Hannes Johansson, Nybro. FOTO: LEIF HELLERIN

LÄS MER: Över 12 000 på Instagram – följ oss du också!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 7  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 8  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 9  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 10  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 11  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 12  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 13  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 14  – KLICKA HÄR!

”De går upp i HockeyAllsvenskan” * Superenkät inför kvalserien – 50 spelare & ledare svarar * Det laget HOPPAS de går upp * Han blir MVP