Veckans Lag #15 – expertens val * ”Får lite för litet erkännande i förhållande till vad han uträttar” * Kommentarer om alla spelare

Tre omgångar i kvalserien förra veckan.

Vilka spelare stack ut lite extra?

Här är Veckans Lag #15 i Hockeyettan. 

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Kvalserien är inne på upplösningen – korta notiser och alla målen från lördagens matcher här – och förra veckan var det matcher tisdag, torsdag och lördag.

Experten Mikael Mjörnberg har, som vanligt, tagit ut Veckans Lag i Hockeyettan.

Här är spelarna han tycker ska lyftas fram den här måndagen.

Här är Veckans Lag #15 i Hockeyettan med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* John Westermark, Piteå

Piteå räcker inte riktigt till för att vara med och utmana i den absoluta toppen av kvalserien, men laget faller definitivt inte på sitt målvaktsspel. Faktum är att Westermark tillhör de främsta aktörerna på sin position i det här kvalet. Medan mer hajpade keepers har haft svårt att riktigt kliva fram har 30-åringen spelet på en jämn och hög nivå. Piteå förlorade samtliga matcher i veckan, men fick ändå med sig poäng från två av dem och det kan man tacka sin målvakt, som motade totalt 92 skott, för.

Westermark. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

BACKAR:

* Oskar Humble, Vimmerby

Resan är lika lång som den är häftig från att ha varit hockeypensionär till att vara en framträdande aktör i kvalserien mot Hockeyallsvenskan. 32-åringen som inte spelade någon hockey alls förra säsongen kallades in som nödlösning i moderklubben i samband med deadline och det blev skarpt läge i och med att klubben kort därefter sålde Oskar Lindgren till Tingsryd. Humble har svarat upp på utmaningen så bra man bara kan och är oerhört nyttig för Vimmerby i kvalspelet. Rejäl defensivt och inblandad i mycket bra offensivt.

Humble.  FOTO: MARCUS VILSON

* William Eckmyhl, Hudiksvall

Eckmyhl är en av ligans allra främsta offensiva backar och den gångna veckan avspeglade det sig också i poängprotokollet. Oavsett om han plockar poäng eller inte är 24-åringen påfallande ofta på isen när Hudiksvall gör mål och får ett oerhört stort förtroende av sina tränare. I veckan som gick var han dirigenten från blå som låg bakom det mesta av det bästa och noterade totalt sex assistpoäng över tre matcher. Det är ett väldigt vasst facit när motståndet enbart kommer från ligans främsta lag.

Eckmyhl. FOTO: FLYWOOD STUDIO

FORWARDS:

* William Berg, Halmstad

Han är en av de där lite mer anonyma spelarna som pekas ut under samlingsbegreppet ”Halmstads solida stomme” och som alltid gör ett gediget jobb. Men samtidigt är William Berg en spelare som får lite för litet erkännande i förhållande till vad han uträttar. När Halmstad var på vippen att välta Kristianstad (men förlorade med 3-4 efter förlängning) var han inblandad i det mesta av farlig karaktär Hammers åstadkom framåt och spelade med en härlig energi som smittade av sig i hela arenan. Hade Berg fått bestämma hade laget dessutom vunnit borta mot Väsby av bara farten. Tycks ha hittat toppformen. 

Berg. FOTO: LEIF HELLERIN

* Georg Weigelt, Kristianstad

Han är inte bara genombrottscentern som varit tongivande i Kristianstads förstaline precis hela säsongen, ynglingen är uppenbarligen dessutom de stora matchernas man som kliver fram och gör de viktiga målen när allt ställs på sin spets. Weigelt nitade dit fyra puckar den gångna veckan, två av dem var kvitteringsmålen som ordnade poäng borta mot Brödernas/Väsby och Halmstad. Nu snackas det om att Kristianstad är laget som hittar vägarna till att vinna de jämna matcherna. Hade det inte varit för Weigelt är det möjligt att historieskrivningen varit en helt annan.

Weigelt. FOTO: LEIF HELLERIN

* Petter Mäkitalo, Piteå

Han är den rutinerade pjäsen som spelat i Piteå i urminnes tider (nå väl), etablerat sig som viktig målskytt och skaffat sig den erfarenhet som krävs för att leverera mot de bästa. Det nådde inte hela vägen fram för Piteå den gångna veckan, men de poäng de ändå plockade såg Mäkitalo till att de fick med sig. Mot så väl Hudiksvall som Vimmerby klev han fram med sena kvitteringsmål och mot självaste Kristianstad var det på vippen att gå vägen igen när han ordnade nerv med en sen 2-3-reducering. Snacka om att kliva fram när det blåser.

Mäkitalo. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

OMNÄMNANDE:

* Calle Åsell, Brödernas/Väsby 

När andra klivit fram med viktiga kvitteringsmål och avgöranden räcker rutinerade Åsell inte riktigt hela vägen in i den ordinarie femman, men ska man även plocka ut en avbytare är det ingen tvekan om vem det skulle vara. 30-åringen som var lagets bästa spelare i grundserien missade i stort sett hela Allettan på grund av skada och har sedan varvat upp under säsongens sista del. Nu tycks han vara tillbaka nära sin topp igen. Det avspeglar sig inte i poängprotokollet, men det engagemang och den frenesi han spelar sin hockey med leder verkligen laget. Åsell förlorar inte många närkamper och är den bulldozer Brödernas verkligen behöver. När han gjorde mål borta mot Hudiksvall med en dribbling där han snudd på skickade sig själv till korvkön var det så att säga bara den rostade löken på toppen.

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #7 – de kom med i säsongens nittonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #8 – de kom med i säsongens tjugonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #9 – de kom med i säsongens tjugoförsta lag

LÄS MER: Veckans Lag #10 – de kom med i säsongens tjugoandra lag

LÄS MER: Veckans Lag #11 – de kom med i säsongens tjugotredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #12 – de kom med i säsongens tjugofjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #13 – de kom med i säsongens tjugofemte  lag

LÄS MER: Veckans Lag #14 – de kom med i säsongens tjugosjätte lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Här dyker Sportbladets profil Marcus Leifby upp som Tor * ”Jag upplevde det som att publiken uppskattade vevandet med hammaren” * Se klipp!