Veckans Lag #16 – expertens val * ”Det är ju så sagor skrivs” * Kommentarer om alla spelarna * ”Plockade upp laget på sina axlar”

Kvalserien är i mål och det är dags för säsongens sista Veckans Lag.

Vilka spelare kom med i experten Mikael Mjörnbergs line up?

Här är Veckans Lag #16 i Hockeyettan. 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP

 

Då knyter vi ihop säcken med ett sista Veckans Lag.

Det spelades ju tre omgångar i kvalserien förra veckan.

Vilka spelare stack ut lite extra?

De här sex, tycker Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg.

Här är Veckans Lag #16 i Hockeyettan med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Wictor Ragnewall, Kristianstad

För att vara krass, vi har fått se en kvalserie utan så där fenomenalt målvaktsspel som vi kunnat vänja oss vid över de senaste säsongerna. Det har varit en grupp målvakter som kollektivt presterat på en okej, men knappast glimrande nivå, men är det någon som stått ut är det rutinerade Ragnewall. Puckarna har regnat in i hans kasse med högst medioker statistik som följd, men trots detta kan hans insatser inte beskrivas som något annat än storspel i matcherna mot Hudiksvall och Brödernas/Väsby. Målvakten gjorde sitt när Kristianstad föll samman fullständigt på kvalseriens upplopp, men när övriga laget inte levererade räckte inte ens det. Ragnewall försökte i alla fall.

LÄS MER: 15 frågor till Wictor Ragnewall

Ragnewall. FOTO: LEIF HELLERIN

BACKAR:

* Axel Brännstam, Hudiksvall

När det gällde som mest spelade den unga backen sin bästa hockey för säsongen. I Hudiksvalls furiösa vändning borta mot Halmstad Hammers var det försvararen som kokade mest av alla och gick i bräschen med en offensiv som sände fantastiska signaler och också betalade sig i poäng. I kvalseriens två avslutande matcher bidrog han med rejält backspel och fin inställning. Hudiksvall nådde inte Hockeyallsvenskan, men Brännstam lämnade i alla fall säsongen med flaggan i topp.

Brännstam. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Elias Lindgren, Vimmerby 

Den offensivt begåvade backen var inblandad i merparten av målen när Vimmerby vann den viktiga matchen borta mot Brödernas/Väsby i omgång nio. Han är en spelare vars passningsspel är av hög klass och det visade han upp den kvällen, men det var som målskytt han satte sitt viktigaste avtryck den här säsongen. När allt avgjordes, i krossen hemma mot Halmstad Hammers, var det Lindgren som bombade in det förlösande 1-0-målet knappt 19 minuter in i den första perioden. Vem vet, utan det målet hade kanske dammluckorna aldrig öppnats och kvalserien fått en helt annan utgång.

Lindgren. FOTO: MEIJER MEDIA

FORWARDS:

* Jakob Karlsson, Vimmerby

Karlsson. FOTO: MEIJER MEDIA

Var det någon som skulle leda Vimmerby in i racet och i slutändan hela vägen till Hockeyallsvenskan är det klart att det skulle vara Jakob Karlsson. Det är ju så sagor skrivs. Det kunde inte ha blivit mer välskriptat än att det var veteranen, trotjänaren som brinner så infernaliskt för sin klubb som fick peta det viktiga 4-3-målet i tom kasse med en sekund kvar av bortamötet med Brödernas/Väsby i omgång nio. Karlsson gjorde två mål i den matchen och var en gigant. Sen mös han det bara i mål hemma mot Halmstad i sista omgången.

* Christoffer Jansson, Hudiksvall

Säsongens bästa spelare i Hockeyettan var också en av de bästa aktörerna den sista veckan av spel. Utan Jansson hade Hudiksvall förmodligen inte vänt hemmamatchen mot Kristianstad i omgång nio med slutomgångens magiska spänning som följd. Centern plockade upp laget på sina axlar och spelade med en enorm pondus och frenesi. Han hade bestämt sig, laget skulle inte förlora. Över huvud taget gjorde stjärnan en väldigt gedigen kvalserie och den sista veckan brann han som hela laget. Snopet att det i slutändan blev tredje raka kvalserien där Hudik inte nådde hela vägen fram.

LÄS MER: Totala poängligan 23/23 – här är topp tio

Jansson.  FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Fredrik Forsberg, Brödernas/Väsby

Det är klart att motståndarna har scoutat Forsberg och hur Brödernas vill sätta upp honom för skott i powerplay, ändå kan de allt som oftast inte försvara sig mot hans mäktiga nyp. Forwarden värvades till Väsby för att vara tungan på vågen när det gällde som mest och det var han också när säsongen knöts ihop. Forsberg manglade dit fyra mål säsongens sista vecka och gjorde 2+2 i den avslutande fighten mot Kristianstad. Det räckte inte hela vägen för det storsatsande gänget, men i slutändan gjorde stjärnan det han värvats för. En attraktion.

Forsberg.  FOTO: ERIK KRUSE

OMNÄMNANDE

* Vimmerbys trotjänare

Det blev Vimmerby som tog klivet upp i Hockeyallsvenskan när krutröken från kvalserien hade lagt sig. En fin Åshöjden-saga där jokern smög förbi storsatsningarna och trots ganska små resurser gjorde det som ingen trodde var möjligt. Knappast ens de själva. Men det hela blir ännu vackrare om man betänker att Vimmerby gjorde det med en god portion av egna produkter i truppen. Trotjänare som i många år valt att stanna kvar och sträva mot gemensamma mål. Att ha en massa egna produkter i truppen får aldrig vara ett självändamål, men bland de nio spelare med Vimmerby som moderklubb som nu lyfte föreningen till finrummet var merparten toppspelare. Stjärnor som tillhör lagets övre hierarki och som verkligen kunnat vara med och bära. Det är faktiskt ganska unikt.

LÄS MER: Trotjänaren: ”Det är svårt att sätta ord på det här”

LÄS MER: Bildextra från Vimmerbys avancemang

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #7 – de kom med i säsongens nittonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #8 – de kom med i säsongens tjugonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #9 – de kom med i säsongens tjugoförsta lag

LÄS MER: Veckans Lag #10 – de kom med i säsongens tjugoandra lag

LÄS MER: Veckans Lag #11 – de kom med i säsongens tjugotredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #12 – de kom med i säsongens tjugofjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #13 – de kom med i säsongens tjugofemte  lag

LÄS MER: Veckans Lag #14 – de kom med i säsongens tjugosjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #15 – de kom med i säsongens tjugosjunde lag

”Helt mållös – det är svårt att sätta ord på det här ” * Vimmerbys trotjänare Pelle Ström tagen efter avancemanget * Vilda glädjen – se klipp här!